Een bizar voorval, het aandeel van Nike daalde gisteren met 1,7 procent nadat de basketbalschoen van supertalent Zion Williamson uit elkaar scheurde tijdens een topwedstrijd. Moeten beleggers in de sportgigant zich nu zorgen maken? Op heel korte termijn misschien wel, maar het sportmerk hoeft zich hier geen zorgen over te maken.

De marketingafdeling van Nike heeft een onverwacht probleem te verwerken nadat de basketbalschoen van supertalent Zion Williamson het begaf tijdens een belangrijke wedstrijd. Voor de ogen van miljoenen mensen scheurde de schoen uit elkaar waarbij Williamson een blessure opliep.

De college basketbalwedstrijd tussen Duke University en North Carolina stond al een tijdje op de agenda en werd gevolgd door menig basketbal fans. Hét moment voor Duke sterspeler Zion Williamson om te tonen wat hij waard is, maar dat duurde niet lang want in het begin van de wedstrijd liet zijn linkerschoen het afweten met een blessure tot gevolg.

Beursreactie

Het incident werd onmiddellijk in de verf gezet op sociale media. Nike werd geroosterd op Twitter en concurrerende sportmerken probeerden er hun profijt uit te halen. Het aandeel van Nike kon de gescheurde basketbalschoen niet verdragen en daalde donderdagochtend met 1,7 procent.

width=646

Hoewel het incident plaatsvond tijdens één van de meest geanticipeerde college basketbalwedstrijden, zal dit geen grote gevolgen hebben voor Nike. Chen Grazutis, analist bij Bloomberg, benadrukt dat er iets veel erger moet gebeuren dan een ontplofte schoen alvorens Nike echt in de problemen komt. Nike heeft trouwens 90 procent van de basketbalmarkt in handen.

They might get a lot bad press over the next couple days, but I don’t think it will have a direct impact on the shoes.

Het aandeel van Nike wist vorig jaar met 25 procent te stijgen en ondervindt niet zoveel problemen op de aandelenmarkten. Ook dit jaar lijkt een goed jaar te worden. Sportmerken over het algemeen doen het behoorlijk goed en hebben de slechte beursmaanden van de afgelopen periode prima doorstaan.

Bronnen: Time

Foto: Pixabay

Tell us about you

Find us at the office

Eastmond- Sukel street no. 62, 79540 Hanga Roa, Easter Island

Give us a ring

Jaquelinee Wrate
+74 201 709 645
Mon - Fri, 9:00-15:00

Reach out