Idéen med value aktier at finde aktier, der er mere værd end kursen afspejler. Det lyder næsten for godt til at være sandt, og der er da også flere ting, man skal være opmærksom på, når man leder efter value aktier. Nogle af de ting kan du blive klogere på i denne artikel, hvor du kan læse meget mere om value aktier.

Det er nemt at handle med value aktier, for du finder dem på langt de fleste handelsplatforme. For eksempel på eToro, som er en online investeringsplatform, hvor det er nemt både at handle og oprette sig. Her kan du endda købe aktier uden kurtage.

Gå direkte til afsnittet:

Købsguide til at købe aktier for begyndere

Vores begynderguide guider dig hele vejen, så du kan foretage din første aktiehandel.

Det største skridt er at købe den første aktie, og det kan du gøre for helt ned til ca. 300 kr. I denne guide handler det ikke om, hvad du investerer i, men at du lærer, hvordan det hele foregår, og hvordan du køber og sælger aktier.

Guiden er opbygget i fire trin, som du ser herunder. Du kan gennemføre dem alle på ca. 1 time, men du kan også sprede dem ud over flere tidspunkter.

Er du klar til at lære, hvordan du køber din første aktie?

Så gå videre til Trin 1

Trin 1: Vælg en god platform til value aktier

Du skal starte med at finde en god handelsplatform, hvor du kan købe en række forskellige value aktier.

Vi anbefaler

etoro

eToro

VORES BEDØMMELSE

Vores bedømmelse er baseret på mange måneders brug af eToro. Vi har afprøvet alle deres funktioner. Vores karakter er givet på baggrund af brugervenlighed og pris.

Invester i aktier, kryptovaluta, ETF’er eller kopier andre investorer direkte fra din mobiltelefon eller computer.

Læs vores anmeldelser her

DET FÅR DU:

 • Køb aktier uden Kurtage

 • Brugervenlig Platform

 • Køb Tesla, Apple og alle andre store aktier uden kurtage

data-src=https://mininvestering.dk/wp-content/uploads/2020/09/plus500-review-300x115.png

Plus500

VORES BEDØMMELSE

Vores bedømmelse er baseret på mange måneders brug af Plus500. Vi har afprøvet alle deres funktioner. Vores karakter er givet på baggrund af brugervenlighed og pris.

DET FÅR DU:

 • Dansksproget platform

 • Stort udvalg af aktier

 • God CFD handelsplatform

Vi anbefaler

etoro

eToro

VORES BEDØMMELSE

Vores bedømmelse er baseret på mange måneders brug af eToro. Vi har afprøvet alle deres funktioner. Vores karakter er givet på baggrund af brugervenlighed og pris.

Invester i aktier, kryptovaluta, ETF’er eller kopier andre investorer direkte fra din mobiltelefon eller computer.

Læs vores anmeldelser her

DET FÅR DU:

 • Køb aktier uden Kurtage

 • Brugervenlig Platform

 • Køb Tesla, Apple og alle andre store aktier uden kurtage

saxoinvestor

SaxoInvestor

VORES BEDØMMELSE

Vores bedømmelse er baseret på mange måneders brug af SaxoInvestor. Vi har afprøvet alle deres funktioner. Vores karakter er givet på baggrund af brugervenlighed og pris.

DET FÅR DU:

 • Danske kundesupport

 • Danske aktier

 • Automatisk indberetning til SKAT

Disclaimer: Det er altid en risiko ved at investere i aktier. Det er vigtigt, at du forstår denne risiko, når du handler med aktier. Mininvestering.dk giver ikke finansielle råd. For

Plus500: CFD’er er komplekse instrumenter og der er stor risiko for at tabe penge hurtigt på grund af gearing. 67 % af detailinvestorkonti taber penge, når der handles CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er virker, og om du har råd til at tage en høj risiko for at tabe dine penge.

Trin 2 - Indsæt penge på din konto

Du

Hvis du allerede har indsat penge på din eToro konto, så er du klar til at købe aktier på din mobil. Ellers klikker du i venstre nederste hjørne, hvor der står “Indbetal penge.”

Jeg vil her anbefale, at du overføre USD til platformen, så du slipper for gebyr. Du kan overføre penge med betalingskort, PayPal eller bankoverførsel.

Du skal som min. overføre 200$ med betalingskort/PayPal og 500$ for bankoverførsel.

Nu er du klar til at købe aktier.

Trin 3: Sådan finder du en god valueaktie

For at komme i gang med at investere skal du starte med at købe din første aktie. Jeg vil her gennemgå, hvordan du gør det hos eToro, men det vil være nogenlunde samme princip på de andre handelsplatforme, som jeg anbefaler i dette indlæg.

Jeg gennemgår det allerede her, inden du har din strategi på plads, fordi du sikkert allerede har nogle aktierfavoritter, som du gerne vil købe. Jeg startede selv med at investere i firmaer, jeg allerdede kendte til og godt kunne lide. Jeg vil dog altid anbefale dig, at du har en investeringsstrategi, men det kommer vi tilbage til.

1. Søg efter din aktie

Jeg vil anbefale dig, at du starter med at finde en virksomhed, som du allerede har kendskab til og som du tror på til fremtiden.

Her

Hos eToro finder du søgefeltet øverst oppe i dit kontrolpanel, når du er logget ind. Når du søger efter “Apple,” ser det ud på samme måde, som jeg har vist på billedet.

2. Klik på “Handl”

Allerede fra din søgning har du mulighed for at købe en Apple aktie. Det gør du ved at klikke på “Handl.”

Du kan også vælge at klikke på der, hvor der står Apple, hvis du gerne vil se nøgletal om virksomheden. Eller hvad andre brugere siger om Apple som investering.

Value aktier definition

Value aktier er aktier, der leverer ekstraordinær værdi for pengene. Det er en investeringsstrategi, der går ud på at handle aktier, der ser ud til at handle for mindre end deres egenværdi eller bogførte værdi.

Årsagerne til at prisen er lav, kan være mange forskellige. Det kan være, at virksomhedens ledelse er dårlig, men at der alligevel er potentiale i virksomheden. Det kan være, at produkterne er utidssvarende, hvor lageret og produktionsmetoden ikke er fulgt med tiden. Der kan være mange årsager, og det er derfor ikke særligt nemt, at finde de gode value aktier.

Nogle økonomer mener, at der slet ikke findes value aktier. At det er en skrøne, fordi markedet altid er effektivt. De mener, at al information om virksomheden altid er indlejret i kursen på aktien. Men strategien, ved at investere i value aktier, går ud på at bruge fundamental analyse til at vurdere aktieselskaberne og markedet og foretage få men udvalgte investeringer. Du investerer i virksomheder, hvor du regner med at få det højeste afkast over tid.

Det modsatte af value aktier er vækst aktier (growth stocks). Mange mener, at en god portefølje består af både value- og vækst aktier.

Få succes med value aktier - som Warren Buffet

En af de mest kendte inden for investering i value aktier er Warren Buffet. Han er en amerikansk aktieinvestor, der har fået et utroligt stort afkast over en lang årrække ved at investere i value aktier. Han har i flere interviews udtalt, at han ikke ved, hvad der sker på markedet de kommende år. Men at han har en ret god idé om, hvad der kommer til at ske over 10-20 år. Hans strategi har betydet, at han i en lang årrække var den rigeste mand i verden. Nu er han dog kun på en fjerde plads ifølge Forbes, med en anslået formue på $67,5 mia. 

investering

I dag er Buffet tæt på de 90 år, men er ikke gået på pension. Hans firma Berkshire Hathaway har aktier i selskaber for over $200 mio. Den måde, han gør det på, er ved at bruge utroligt meget tid på at læse. Man kan lære meget ved at læse virksomheders årsrapport. Men hvad, hvis du gør det hvert år i 10 år? 20 år? 50 år? Så ser du måske nogle signaler og lærer at tyde markedet på en måde, som ikke mange andre kan. Det har Warren Buffet gjort hele sit liv. Ikke kun i virksomheder, som han investerer i, men også hos konkurrenterne og i nogle komplet andre brancher. Hvis du vil se, hvad Buffet investerer i gennem sin virksomhed Berkshire Hathaway, kan du klikke her.

Uanset hvad har hans strategi virket, for der findes ikke andre, der har haft lige så stor succes, som ham. Heldigvis for os deler han gerne ud af sine guldkorn og strategier, så der findes et hav af materiale om ham og hans investeringer, som du nemt kan finde ved at søge på nettet. Du kan også læse mere om Berkshire Hathaway aktier.

Sådan udregner Warren Buffett en virksomheds værdi

Hvordan finder man value aktier?

Det tager tid at finde gode value aktier. Men hvis du har interessen for det, er det en anerkendt strategi, der er mulig at mestre for alle. Det er ikke muligt bare at søge på nettet, og så finde nogle value aktier. Hvis det var så nemt, så var der nok ikke det samme afkast at hente i det.

For at finde value aktierne, skal man have sat sig grundigt ind i strategien. Det kan du for eksempel gøre ved at læse nogle af de bøger, der specifikt omhandler, hvordan du finder og udvælger value aktier. Du kan for eksempel få inspiration her, og derudover vil jeg anbefale, at du læser Benjamin Grahams bog Den Intelligente Investor.

Investorer bruger forskellige metoder til at forsøge at værdiansætte en aktie. De bruger en kombination af anvendelse af økonomisk analyse, såsom at studere en virksomheds økonomiske resultater, indtægter, udgifter, indtjening, pengestrøm og overskud, samt grundlæggende faktorer som virksomhedens brand, forretningsmodel, marked og konkurrencefordele.

Ud fra denne strategi er det begrænset med danske virksomheder, som du kan vælge. Derfor vil vi anbefale, at oprette en konto på handelsplatformen eToro, hvor du kan købe og sælge aktier uden at betale kurtage. På platformen er der også en række værktøjer til teknisk analyse, som du kan bruge.

Vi kommer ikke med konkrete anbefalinger til value aktier, da det er vigtigt, at du foretager din egen analyse. Det handler om at finde billige aktier, når du kigger over et langt tidsrum. Så en aktie som Apple kan for eksempel fortsat være en god investering, hvis de tjener endnu flere penge over de næste 10-20 år til dig.

Hvorfor investere i value aktier?

På billedet kan du se, at vækstaktier har klaret sig bedre end vækstaktier i de målte 18 år. Data fra CFA Institute. Med den rette strategi og en lang tidshorisont, er der mulighed for at tjene en formue på at investere i value aktier. Det lyder næsten for godt til at være sandt, og for langt de fleste af os, skal der nok også lidt held oveni for at få stor succes.

value

Ikke desto mindre kan det lade sig gøre, det har flere investorer bevist. Det kræver særligt, at du har en langsigtet investeringsstrategi. Hvis du har det, så vil det være oplagt at se nærmere på muligheden for at lave value investering. For at opnå et fornuftigt afkast skal der nemlig en tidshorisont på mellem 10-20 år til. Warren Buffet, den amerikanske storinvestor, har engang sagt, at han altid køber sine aktier med en forventning om, at markedet vil lukke dagen efter og først åbne op om fem år. Med det mener han, at man ikke skal have nogen intention om at sælge sine aktier lige foreløbig, for at at få et stort afkast.

eToro

Du risikerer at miste din kapital. Der kan være andre gebyr.

Vi Anbefaler eToro

VORES BEDØMMELSE

Vores bedømmelse er baseret på mange måneders brug af eToro. Vi har afprøvet alle deres funktioner. Vores karakter er givet på baggrund af brugervenlighed og pris.

 • STORT UDVALG AF AKTIER
 • INGEN KURTAGE PÅ AKTIER
 • MINDSTEBELØB
  200 USD

Markedets billigste handelsplatform hvor du sparer tusindvis af kroner hvert år, da du ikke betaler kurtage, når du køber aktier. Køb aktier fra hele verden.

CFD’er er komplekse instrumenter og medfører en høj risiko for at miste penge hurtigt på grund af gearing. 67% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at løbe den store risiko for at miste dine penge.

Ofte Stillede Spørgsmål

Hvad er value aktier?

Value aktier er et fællesbegreb for aktier, der er mere værd end deres pris. Der er hverken et mærke eller et label på value aktier, men det er man selv nødt til at analysere sig frem til.

Hvilke value aktier skal jeg købe i dag?

Der er ingen, der kan fortælle dig, hvad du skal købe eller sælge. Value aktier er avancerede at analysere, og det kræver, at du skaber en investeringsstrategi, så du ved, hvorfor du vælger at investere i lige præcis den aktie. Med et klart mål bliver det lettere for dig at finde gode value aktier. Derudover er det særligt vigtigt med valueaktier, at du investerer langsigtet.

Hvordan handler man med value aktier?

Du kan købe value aktier gennem din bank eller på en handelsplatform. Vi anbefaler en handelsplatform, da det ofte er langt billigere end din bank. Desuden går det hurtigere, da du kan købe med det samme. ➡️ Sådan kommer du i gang med at handle med aktier ⬅️

Hvordan tjener man penge på value aktier?

Du tjener penge, når du vælger at sælge, hvis kursen på din aktie er steget. Tankegangen ved value investering er, at man investerer langsigtet, for det er først der, at de store afkast kommer.

En aktie har altid en værdi på aktiemarkedet og den kan stige eller falde. Alle aktier gives en værdi ud fra, hvad markedet vil betale for den.

Hvornår skal man betale skat af value aktier?

Du betaler skat, når du sælger din aktie - uanset hvilken slags aktie, det er. Aktiehandel afregnes ud fra realisationsprincippet, så du beskattes først ved salg. Skatten i 2021 er 27% for de første 56.500 kr. Herefter betaler du 42% i skat for den del af beløbet, der er over bundgrænsen.

Tell us about you

Find us at the office

Eastmond- Sukel street no. 62, 79540 Hanga Roa, Easter Island

Give us a ring

Jaquelinee Wrate
+74 201 709 645
Mon - Fri, 9:00-15:00

Reach out